Ακόμα μία επιτυχία για τον κλάδο της ελληνικής γουνοποιίας – Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων

25/08/2022

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022, μια σύσκεψη την οποία προκάλεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας & Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Άκης Τσούκας έχοντας ως μοναδικό θέμα την ενίσχυση των γουνοποιητικών επιχειρήσεων οι οποίες πλήττονται εξαιτίας της Ρωσο-ουκρανικής Σύρραξης και των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την Ε.Ε. προς τη Ρωσία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κ. Τσούκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θάνος Πετραλιάς και ο Βουλευτής Ν.Δ. Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης και συζητήθηκε εκτενώς η δημιουργία ενός νέου ελληνικού προγράμματος το οποίο θα αφορά την πλειονότητα των ελληνικών γουνοποιητικών επιχειρήσεων.

Το νέο πρόγραμμα θα έχει ύψος επιδότησης έως και 60.000 ευρώ ανά επιχείρηση, με μοναδική προϋπόθεση την πτώση τζίρου 10% για το α’ εξάμηνου του 2022 σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2019.

«Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα αφενός μεν είχε ως σκοπό την ενίσχυση του κλάδου της γουνοποιίας, αφετέρου οι προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα άφηνε εκτός αυτού τη συντριπτική πλειοψηφία των γουνοποιητικών επιχειρήσεων, καθιστώντας τες μη ανταγωνιστικές. Για το λόγο αυτό, έπρεπε να προβούμε άμεσα στη δημιουργία ενός νέου ελληνικού προγράμματος προσαρμοσμένο στις ανάγκες των συναδέλφων. Κινηθήκαμε τάχιστα και σε συνεργασία και με τον Βουλευτή Κοζάνης κ. Αμανατίδη, καταφέραμε να προσαρμόσουμε ένα νέο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης στα δεδομένα των ελληνικών γουνοποιητικών επιχειρήσεων. Εντός των επόμενων ημερών θα ενημερώσουμε τους συνάδελφους γουνοποιούς για όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος», δήλωσε ο κ. Τσούκας.

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.