Ανέλκυση και λειτουργικός έλεγχος στο πλοιάριο “ΟΛΥΜΠΙΑ”

03/10/2021

Εμπεριστατωμένος έλεγχος από εξειδικευμένο προσωπικό πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Ιουλίου στο πλοιάριο «ΟΛΥΜΠΙΑ», της Εταιρείας «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» του Δήμου Καστοριάς, προκειμένου να εκδοθεί η απαραίτητη άδεια πλεύσης.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση, γιγάντιο γερανοφόρο όχημα κατέφθασε στην Καστοριά, στην περιοχή του ΔΗΝΑΚ, όπου πραγματοποιήθηκε ανέλκυση του πλοιαρίου
από τη λίμνη και κατόπιν έγινε “επιθεώρηση ξηράς” και άλλοι πολύωροι και λεπτομερείς έλεγχοι σε όλο το μηχανολογικό και λειτουργικό εξοπλισμό του.

Τόσο ο Πρόεδρος της «ΜΑΚΕΔΝΟΣ», Γιάννης Σαλβαρίνας, όσο και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σάκης Ρήμος που ήταν παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επίλυση ενός ακόμη χρόνιου, ζημιογόνου από κάθε άποψη, προβλήματος στο Δήμο Καστοριάς, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως “αυτή η δημοτική αρχή, από την αρχή της θητείας της, διορθώνει και επιλύει προβλήματα χρόνων, σε όλες τις δημοτικές δομές. Το συγκεκριμένο πλοιάριο ήταν αγκυροβολημένο από το Μάιο του 2015, χωρίς να έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια για τη διευθέτηση του προβλήματος. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε θέση να μιλάμε για την άμεση επανένταξή του στις τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς, οι οποίες, η μία μετά την άλλη αναδιοργανώνονται και αποκτούν πλήρη τουριστική υπόσταση για τη μέγιστη αξιοποίησή τους, στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης του ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Καστοριάς για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας”.

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.