Άνοιξαν οι πύλες του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας – Κατέφθασε η 25μελής εμπορική Αποστολή από τη Ν. Κορέα

11/05/2022

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» σε συνεργασία με το Γραφείο ΟΕΥ’ Ν. Κορέας και το Enterprise Greece, διοργάνωσαν και υλοποίησαν την άφιξη εμπορικής αποστολής από τη Ν. Κόρεα.

Ειδικότερα την Κυριακή 8 Μαΐου, 2 χρόνια μετά την αρχή της υγειονομικής κρίσης και τη μη διεξαγωγή εκθεσιακών γεγονότων, άνοιξαν οι πύλες του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας. Η 25μελης εμπορική αποστολή από τη Ν. Κορέα, είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα φαντασμαγορικό Fashion Show, με τη συμμετοχή 23 γουνοποιητικών επιχειρήσεων των Π.Ε. Καστοριάς και Κοζάνης. Την εκδήλωση άνοιξε ο Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σεούλ κ. Κωνσταντίνος Δίκαρος.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων, επιδείξεων και δειγματισμών στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στο φυσικό χώρο των γουνοποιητικών επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Άκης Τσούκας δήλωσε «Οι νέες συνθήκες μάς επιβάλλουν να ανοίξουμε νέους επιχειρηματικούς δρόμους. Δεν μεμψιμοιρήσαμε ποτέ και δεν πρόκειται να το κάνουμε τώρα. Όλες οι δράσεις και οι ενέργειες που πραγματοποιούμε λειτουργούν επ’ ωφελεία του κλάδου της γούνας. Από το πρώτο στάδιο παραγωγής, μέχρι το τελικό προϊόν.  Οι πρώτες εντυπώσεις από το τελευταίο μας εγχείρημα, για το άνοιγμα του κλάδου σε νέες αγορές, είναι ιδιαίτερα θετικές. Βέβαια όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Το ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι αφενός να σημειωθούν εμπορικές πράξεις και αφετέρου οι επιχειρηματίες της Ν. Κορέας να αποτελέσουν τους πρεσβευτές της γούνας στη χώρα τους».

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη μη διασπορά και εξάπλωση του κορονοϊού.

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.