Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα – Το ποσό που θα επιδοτείται

28/05/2022

Από 35 έως 50% θα κυμαίνεται η επιδότηση απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» , όπως αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τους δικαιούχους και τη διαδικασία, ο κ. Σκρέκας είπε πως θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουνίου και τόνισε πως ο προϋπολογισμός του μέτρου είναι 150 εκατομμύρια ευρώ και μαζί με τη συμμετοχή των δικαιούχων θα αγγίξει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Με το πρόγραμμα αυτό, όπως είπε ο υπουργός, θα μπορέσουν να αντικατασταθούν 380.000 συσκευές.

«Ένα σπίτι μπορεί να αντικαταστήσει από μία έως τρεις συσκευές, αλλά δεν μπορεί να πάρει δύο ψυγεία ή δύο καταψύκτες, αλλά μπορεί να πάρει δύο κλιματιστικά. Ο στόχος είναι να μειωθεί ο λογαριασμός ρεύματος κατά 30%» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, εξήγησε πως η κυβέρνηση έχει θέσει κοινωνικά κριτήρια για τους δικαιούχους.

Τόνισε δε, πως προηγούνται οικογένειες με μέλος με αναπηρία, πολύτεκνοι και οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Ερωτηθείς για τη διαδικασία, ο κ. Σκρέκας είπε πως είναι πολύ απλή.

Ο καταναλωτής θα μπορεί να υποβάλει την αίτησή του είτε στο gov.gr είτε στο κατάστημα που πουλάει τις συσκευές δίνοντας το ονοματεπώνυμο του, τον ΑΦΜ του, τον αριθμό παροχής και δηλώνοντας ποια ή ποιες συσκευές θέλει να αντικαταστήσει.

Όπως εξήγησε, μόλις κλείσει η πλατφόρμα, θα προκύψει ποιοι είναι οι δικαιούχοι και οι επιλαχόντες και στη συνέχεια ο ωφελούμενος θα πάει στο κατάστημα για να οριστικοποιήσει ποια συσκευή θα αγοράσει, θα πληρώσει και επί τόπου θα αφαιρείται η επιδότηση.

«Δε θα περιμένει να την πάρει μετά την επιδότηση» εξήγησε ο υπουργός.

Πηγή: cnn.gr

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.