Αρχαιολογικός περίπατος για την Πανεπιστημιακή Ομάδα Κωπηλασίας

09/06/2022

Σε μία ιδιαίτερη, διαφορετική δράση συμμετείχαν το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 μέλη της Πανεπιστημιακής Ομάδας Κωπηλασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η Ομάδα, παρουσία της προπονήτριάς τους κ. Φιλιοπούλου Ιωάννα και με ξεναγό την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Καστοριάς κ. Ανδρομάχη Σκρέκα, επισκέφτηκαν το Βυζαντινό μουσείο Καστοριάς, όπου εντυπωσιάστηκαν από τη μοναδικότητα των εκθεμάτων και γνώρισαν την πλούσια ιστορία της πόλης.

Ακολούθησε αρχαιολογικός περίπατος στα σημαντικότερα μνημεία της Καστοριάς, όπως στον Ιερό Ναό της Παναγίας Κουμπελίδικης, κ.α.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μέρος της συνολικής προσπάθειας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς για παροχή ολιστικής φοιτητικής μέριμνας, με δράσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν ένα κλίμα φιλόξενο και ευχάριστο για όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας της Καστοριάς. Η ακαδημαϊκή κοινότητα της Καστοριάς έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τον αρχαιολογικό πλούτο της πόλης και να γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής της σε όλες τις άκρες της Ελλάδας.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά την κ. Ανδρομάχη Σκρέκα για την πραγματικά εντυπωσιακή, εθελοντική ξενάγηση που παρείχε στα μέλη της Πανεπιστημιακής Ομάδας Κωπηλασίας και να ευχηθούν η στήριξη της κ. Σκρέκα στην Ομάδα να συνεχιστεί και στο μέλλον με αντίστοιχες δράσεις.

Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τη δράση.

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.