Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της Καρολάιν – Η απόφαση του δικαστηρίου

16/05/2022

Ένοχος, όπως κατηγορείται, κρίθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για την υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς.

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι έπειτα από διάσκεψη περίπου δύο ωρών, αποφάνθηκαν ότι ο 34χρονος πιλότος τέλεσε την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ τον έκριναν επίσης ένοχο για κακοποίηση ζώου και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να μην ληφθεί υπόψη η κατάθεση της συμβούλου Ψυχικής Υγείας Ελένης Μυλωνοπούλου, την οποία η υπεράσπιση του καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνου και ο ίδιος ο 33χρονος επιχείρησαν να αποδομήσουν, ενώ απέρριψε και τον βασικό ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι βρισκόταν εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Η ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης άφησε ανέκφραστο για ακόμη μία φορά τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος δεν εκδήλωσε καμία αντίδραση σε εκφωνούσε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Αυτή την ώρα συζητείται το ζήτημα των ελαφρυντικών.

«Πολυτάλαντος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός»

Νωρίτερα, ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας, Αθ. Χαρμάνης, ο οποίος εκπροσωπεί τη μητέρα της Καρολάιν ζήτησε την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Τον χαρακτήρισε «πολυτάλαντο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και ηθοποιό», εξέφρασε την άποψη ότι παραμένει αμετανόητος και επεσήμανε πως κατά την άποψή του ο κατηγορούμενος πίστευε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα και δεν θα αποκαλυπτόταν ποτέ.

Την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη θανάτωση της Ρόξυ, του σκύλου της οικογένειας, ζήτησαν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν φιλοζωικά σωματεία, λέγοντας ότι «η Καρολάιν και η Ρόξυ έφυγαν από το ίδιο χέρι που τις χάιδευε».

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλ.Παπαϊωαννίδης έκανε αναφορά σε «ένα ρομάντζο που κατέληξε σε τραγωδία» και κάλεσε το δικαστήριο να δει τα γεγονότα μέσα από τα μάτια του κατηγορούμενου, ο οποίος έπνιξε την ίδια του την καρδιά και κατέστρεψε τις ζωές τους. «Είναι εδώ για να πληρώσει», τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης.

«Πήγε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι η Καρολάιν»

Πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος των αγορεύσεων η πρόεδρος έδωσε ξανά το λόγο στην εισαγγελέα της έδρας, η οποία προέβη σε μια σύντομη δευτερολογία.

«Καταλαβαίνω τον αγώνα της υπεράσπισης να υποστηριχθεί ότι η Καρολάιν ήταν όρθια και δεν κοιμόταν. Όμως τότε θα αντιδρούσε, κάτι θα άκουγε η γειτόνισσα. Πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι. Επιστημονικά δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το ιατροδικαστικό εύρημα των σφυγμών. Κάνουμε την τρίχα τριχιά, σκοτώνονται οι άνθρωποι επειδή διαφωνούν για το μωρό; Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να παραπλανήσει την αστυνομία. Η αρχή της αυτοενοχοποίησης δεν έχει ηθικό έρεισμα σε αυτήν την περίπτωση».

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αθ. Χαρμάνης τόνισε, πως «εάν αναγνωριστεί βρασμός θα είναι μοναδική στα παγκόσμια χρονικά με κοιμώμενο θύμα».

Ο συνήγορος υπεράσπισης Αλ. Παπαϊωαννίδης επανατοποθετήθηκε, λέγοντας ότι δεν είναι ίδιες όλες οι υποθέσεις και πως κάθε δικαστήριο κρίνει με βάση όσα αναδεικνύονται κατά την αποδεικτική διαδικασία και με βάση την προσωπικότητα του κατηγορούμενου.

Πηγή: cnn.gr

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.