Bασίλης Βελλίδης ο νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καστοριάς

21/12/2021

Της Θεοδώρας Κωτσοπούλου

Η  εκλογή μου στην Προεδρία της Οργάνωσης αποτελεί για μένα την ύψιστη τιμή αλλά και ευθύνη να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που έδειξαν στο πρόσωπο μου τα μέλη της παράταξης που συμμετείχαν στις εσωκομματικές μας εκλογές και να δικαιώσω την επιλογή που έκαναν στο πρόσωπο μου δήλωσε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καστοριάς Βασίλης Βελλίδης.

Από διοριζόμενος πρόεδρος γίνατε εκλεγμένος πρόεδρος της ΔΕΕΠ. Πώς αισθάνεστε και τι πραγματικά σημαίνει αυτή η αλλαγή;

Δεν σημαίνει κάτι για μένα αυτή η διαφορά. Αισθάνομαι τυχερός και ευχαριστημένος που μετά την ψήφιση μου από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μια καλύτερη ημέρα για τον τόπο και την Παράταξη μας στην Καστοριά. Αποτέλεσε τεράστια τιμή για μένα ο ορισμός μου στο αξίωμα του Προέδρου της ΔΕΕΠ ΝΔ Καστοριάς με απόφαση του Γραμματέα Οργανωτικού- Διευθυντή Γραφείου του Προέδρου κ. Στέλιου Κονταδάκη πριν από 1,5 χρόνο. Όπως και τώρα μετά το πέρας των εσωκομματικών μας διαδικασιών, μιας ημέρας γιορτής για την παράταξης μας, η εκλογή μου στην Προεδρία της Οργάνωσης αποτελεί για μένα την ύψιστη τιμή αλλά και ευθύνη να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που έδειξαν στο πρόσωπο μου τα μέλη της παράταξης που συμμετείχαν στις εσωκομματικές μας εκλογές και να δικαιώσω την επιλογή που έκαναν στο πρόσωπο μου.

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σημειώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εγγράφων νέων μελών και ψηφοφόρων φυσικά σε κομματική οργάνωση. Ήταν πραγματικά ενδιαφέρον για το κόμμα ή απλά εξασφάλιση ψήφων από τον κάθε υποψήφιο;

Για ακόμα μία φορά ο κόσμος της Καστοριάς, o κόσμος της παράταξης μας απέδειξε με την μαζική εγγραφή στο μητρώο μελών του κόμματος αλλά και με την συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογές ότι παραμένει ενεργός και θέλει να συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες στην Νέα Δημοκρατία. Επίσης πιστεύω ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι υπήρχαν υποψηφιότητες για όλη την δομή της οργάνωσης της ΔΕΕΠ Καστοριάς (Πρόεδρο ΔΕΕΠ, μέλη ΔΕΕΠ, Πρόεδρο ΔΗΜΤΟ, μέλη ΔΗΜΤΟ και Σύνεδροι) και μετά από χρόνια στελεχώθηκαν όλες οι Τοπικές μας Οργανώσεις. Κλείνοντας αυτό που προεκλογικά παρατήρησα ήταν ότι υπήρχε θέληση από καινούργια μέλη να εγγραφούν στην Νέα Δημοκρατία και να έχουν λόγο στα εσωκομματικά δρώμενα της Παράταξης μας. 

«Όπως προεκλογικά είχα τονίσει, η υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της ΔΕΕΠ στηρίζεται στην ομαδικότητα, στην συλλογικότητα και στο ότι υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση για την επόμενη μέρα»

Μετά εκλογές πραγματικότητα, υπήρξε ένα αίτημα που δεν ικανοποιήθηκε από τον συνυποψήφιο σας και σχεδόν μια ΔΕΕΠ πανομοιότυπη με την προηγούμενη σε σύνθεση. Τι σημαίνουν αυτές οι δύο επιλογές σας;

Όπως προεκλογικά είχα τονίσει, η υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της ΔΕΕΠ στηρίζεται στην ομαδικότητα, στην συλλογικότητα και στο ότι υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση για την επόμενη μέρα για την βελτίωση της κατάστασης στον τόπο μας αλλά και της Παράταξη μας στην Καστοριά. Η υποψηφιότητα μου δεν ήταν πυροτέχνημα αλλά στηριζόταν και υποστηριζόταν από όλα τα στελέχη της Παράταξης μας που έθεσαν υποψηφιότητα για μέλη της ΔΕΕΠ και παρόλο που ψηφιζόμασταν ξεχωριστά ήμασταν μια ομάδα που με συγκεκριμένο σχέδιο και προτάσεις διεκδικούσε την εμπιστοσύνη του κόσμου της Παράταξης μας στην Καστοριά. Πολλές φορές προεκλογικά είχα αναφερθεί στο συγκεκριμένο κομμάτι και ότι με τα υπόλοιπα μέλη έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα των εκλογών. Συνεπώς με όσα σας ανέφερα προηγουμένως το αίτημα που κατατέθηκε από τον συνυποψήφιο μου δεν έγινε δεκτό.

Επίσης με την  νέα σύνθεση της ΔΕΕΠ σαφώς και υπάρχουν ομοιότητες με την προηγούμενη αλλά έχει γίνει και ανανέωση, με την είσοδο νέων μελών στο τακτικό συμβούλιο της Οργάνωσης όπως επίσης έχει γίνει και αναδιανομή στους τομείς που έχουν τα μέλη που συμμετέχουν στην Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά.

Θέλετε να μας πείτε την οργάνωση σας σε τομείς και τι σχέδια δράσης έχετε σε κάθε θεματική ενότητα;

Καταρχάς έγινε ορισμός όλων των τομέων (Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Υπεύθυνος Εκλογικής Ετοιμότητας, Υπεύθυνος Παραγωγικών και Επιστημονικών Φορέων, Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Υπεύθυνος Εργαζομένων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και Υπεύθυνος Τομέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.