ΕΕ: «Σοβαρή ανησυχία» για τις τουρκικές πτήσεις κοντά στην Αλεξανδρούπολη

25/05/2022

Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να αποφύγει πράξεις που υπονομεύουν την ενότητα μεταξύ συμμάχων, κάλεσε την Τουρκία η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, Στέφανο Σανίνο, αναφερόμενος στις πρόσφατες πτήσεις τουρκικών μαχητικών κοντά στην Αλεξανδρούπολη.

Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να αποφύγει πράξεις που υπονομεύουν την ενότητα και τη συνοχή μεταξύ συμμάχων, κάλεσε την Τουρκία η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, της διπλωματικής υπηρεσίας δηλαδή της ΕΕ, Στέφανο Σανίνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός διπλωμάτης κάνει γνωστό πως μετέφερε στον πρέσβη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι, τον επικεφαλής δηλαδή της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Τουρκίας στην ΕΕ, τις σοβαρές ανησυχίες της ΕΕ για τις πρόσφατες πτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών κοντά στην Αλεξανδρούπολη. Ο ίδιος συνέχισε υπογραμμίζοντας πως ο σεβασμός τους διεθνούς δικαίου και η αποφυγή πράξεων που υπονομεύουν τη συνοχή μεταξύ συμμάχων είναι σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία στοιχεία πιο σημαντικά από ποτέ άλλοτε.

Πηγή: kathimerini.gr

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.