Ένα εντυπωσιακό Σαββατοκύριακο με μεγάλη προσέλευση κόσμου στο Νεστόριο

20/03/2023

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε κατά το Σ/Κ που μας πέρασε στις παραποτάμιες περιοχές του Νεστορίου η εκπαιδευτική διημερίδα του ΕΤΑΚ Καστοριάς, στην οποία έλαβαν μέρος 125 εθελοντές- διασώστες από 11 σωματεία της χώρας.
Το Σάββατο το πρωί υλοποιήθηκε μια αποστολή μεταφοράς τραυματία κατά μήκος του μονοπατιού προς το μοναστήρι της Τσούκας με κατάληξη/παραλαβή από ασθενοφόρο στο χωριό της Αγίας Άννας.
Πραγματοποιήθηκε επίσης μια εκπαίδευση σε τεχνικές καταρρίχησης (rappel) σε ορθοπλαγιά της όχθης του Αλιάκμονα, στην περιοχή Παράδεισος.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, εκτυλίχθηκε ένα σενάριο αναζήτησης/ ιχνηλασίας αγνοούμενου προσώπου με αφετηρία τους χώρους του River Party και πεδίο έρευνας έως το ύψωμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στην κατεύθυνση της Κοτύλης.
Την δε Κυριακή το πρωί εκτυλίχθηκε στην ορθοπλαγιά -πάνω ακριβώς από την γέφυρα του River Party- μια άκρως εντυπωσιακή επίδειξη ανάσυρσης φορείου τραυματισμένου προσώπου από τον πυθμένα έως τα χείλη του γκρεμού καθώς και μια επίδειξη κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς σε επιτηρούμενους από την Π.Υ. χώρους.
Μέρη αυτών των ασκήσεων παρακολούθησαν, ο μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος, ο Δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρ. Γκιοσλιόπουλος, αλλά και η αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Κοζατσάνη και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Π.Π. κ. Θ. Μάνος.
Την Κυριακή το απόγευμα αμέσως μετά το ‘debriefing’ τα μέλη των φιλοξενούμενων αποστολών αναχώρησαν, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή τους για το επίπεδο των ασκήσεων, αλλά και την ευαρέσκεια και τις θερμές τους ευχαριστίες για τα επίπεδα της διοργάνωσης και των παροχών φιλοξενίας, τόσο προς την διοίκηση του ΕΤΑΚ, όσο και προς τον Δήμο Νεστορίου.

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.