Εντυπωσιασμένος από την έκθεση του Φ. Σαμανόπουλου ο Κριτικός Τέχνης Μάνος Στεφανίδης

26/05/2022

Στην Καστοριά, με αφορμή την Έκθεση του Φίλιππου Σαμανόπουλου   «Η ζωή μέσα από τα ερείπια – Η επιστροφή των καρφιών» βρέθηκε ο Καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιστορικός Τέχνης, Συγγραφέας και γνωστός Κριτικός Τέχνης, Μάνος Στεφανίδης, την Τετάρτη 25 Μαΐου.

Τον κ. Στεφανίδη υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Αθανάσιο Ρήμο, όπου είχαν την ευκαιρία για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με κεντρικό θέμα τον πολιτισμικό πλούτο της περιοχής μας.

Με τον ίδιο ενθουσιασμό, ο κ. Στεφανίδης γνώρισε στον χώρο που φιλοξενείται τους τελευταίους μήνες η πολύ πετυχημένη έκθεση, τον δημιουργό της, Φίλιππο Σαμανόπουλο και απόλαυσε μια ξενάγηση με τον ιδιαίτερα χαρισματικό τρόπο του καλλιτέχνη.

Η επίσκεψη – ξενάγηση και ανταλλαγή σκέψεων περί τέχνης και πολιτισμού με μικρούς μαθητές, το πρωί, ήταν η αρχή μιας όμορφης μέρας που κορυφώθηκε με την ζωηρή ομιλία-ξενάγηση στο κοινό της Καστοριάς, που έδωσε το “παρών” στο Αρχοντικό Μπασάρα, νωρίς το απόγευμα.

Ο κ. Στεφανίδης δήλωσε εντυπωσιασμένος από την έκθεση και το Αρχοντικό Μπασάρα όπου φιλοξενείται, ενώ δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την πόλη της Καστοριάς την οποία επισκέφθηκε για πρώτη -αλλά σίγουρα όχι τελευταία, όπως είπε- φορά, χθες.

Τον κ. Στεφανίδη προσκάλεσε ο Δήμος Καστοριάς μετά από πρόταση του Διευθυντή του 3ου Λυκείου Καστοριάς, Αναστάσιου Παπαδόπουλου.

Δήμος Καστοριάς

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.