Επικίνδυνο νέο παιχνίδι: Παιδιά πετάγονται μπροστά σε αυτοκίνητα

15/05/2022

Άρθρο του Σωτήρη Γιαννόπουλου

Μέλος της My Grand Road & φορέων για την Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Κινητικότητα.

Το νέο επικίνδυνο παιχνίδι μεταξύ εφήβων και παιδιών που «παίζεται στο δρόμο» θα πρέπει να μας ανησυχήσει πάρα πολύ. Οι πρώτες πληροφορίες ήρθαν από τον Βόλο, συνέχισαν και από την Σύρο και από πολλές ακόμη περιοχές.

Πιο είναι το νέο αυτό παιχνίδι των παιδιών; Ο πρόκληση σε κίνδυνο, δηλαδή παιδιά φορώντας συνήθως μπλούζα με κουκούλα διασχίζουν τον δρόμο χωρίς να ελέγξουν προκειμένου να δούνε τις αντιδράσεις των οδηγών καθώς τις μαγνητοσκοπούν με τα κινητά τους. Αυτή η πρόκληση (challenge ) είναι ένα «παιχνίδι θανάτου».

Η πρόκληση αυτή από την μια πλευρά θέλουν να δείξουν πόσο ατρόμητοι είναι και από την άλλη πώς τρομάζει και αντιδρά ο κάθε ανέμελος οδηγός.

Ακόμη πιο επικίνδυνο είναι όταν διασχίζουν τον δρόμο βραδινές ώρες που το κάνει πιο τολμηρό για αυτούς και πιο επικίνδυνο για όλους.

Ενημερώστε τα παιδιά σας για τον κίνδυνο που έχει αυτό το παιχνίδι, ότι η πρόκληση το να ρισκάρεις την ζωή σου πετάγοντας μπροστά σε ένα κινούμενο αυτοκίνητο είναι πρόκληση με την ίδια τους την ζωή και όχι παιχνίδι, επίσης ενημερώστε τους ότι ακόμη και η απλή συμμετοχή σε αυτό το παιχνίδι είναι επικίνδυνο και θα πρέπει να αποτρέψουν άλλα παιδιά το να το κάνουν.

Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι οι οδηγοί να προσέχουμε περισσότερο, όταν συναντάμε ομάδα παιδιών σε πεζοδρόμιο, να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη προσοχή μήπως πεταχτεί κάποιο παιδί στο δρόμο.

Αυτό το παιχνίδι, αν δεν σταματήσει άμεσα θα βαφτεί ο δρόμος με αίμα των παιδιών μας. Συμβούλεψε τα παιδιά σου είτε είναι μαθητές δημοτικού είτε είναι έφηβοι.

ΠΗΓΗ  anagnostis.org

Φώτο: Pixabay

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.