Επίσκεψη της Μαρίας Αντωνίου σε πληγείσες περιοχές της Καστοριάς και αυτοψία σε καλλιέργειες που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες

29/08/2022

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό η κα Μαρία Αντωνίου αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε σε πληγείσες περιοχές της Καστοριάς. Η ίδια έγραψε τα εξής:

Συγκεκριμένα βρέθηκα στις Δημοτικές Ενότητες Λιθιάς, Κορησού, Μελισσότοπου, Σταυροποτάμου, και Βασιλειάδας, στον πρώην Δήμο Αγίων Αναργύρων και είδα από κοντά την καταστροφή, που υπέστησαν οι μηλοπαραγωγοί και οι φασολοπαραγωγοί της περιοχής.

Συνομίλησα μαζί τους για ώρα, ενημερώθηκα ενδελεχώς για το εύρος των καταστροφών καθώς και για τη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Σε επικοινωνία που είχα με το παράρτημα του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη κλιμάκια μεριμνούν για την καταγραφή των ζημιών.

Τις προσεχείς ημέρες εκτιμητές θα βρεθούν στις περιοχές και θα καταγράψουν τις ζημιές, ώστε να δοθούν οι σχετικές αποζημιώσεις, που θα καλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής.

Ως γνωστόν η Καστοριά μας ενδείκνυται για την εξαίρετη παραγωγή φασολιών και μήλων. Ο αγροτικός της πλούτος συμβάλλει τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική μας οικονομία.

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση του @kyriakos_ και στην κατεύθυνση αυτή θα είμαστε αρωγός στην προσπάθεια για την άμεση λήψη αποζημιώσεων καθώς και για την ενδυνάμωση και εξωστρέφεια του κλάδου.

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.