Η Αναστασία Δεληγιάννη μάς μιλάει για την παράσταση “Μαγειρεύοντας…Του Χορού τα Παραμύθια”

20/06/2023

Με αφορμή την προγραμματισμένη παράσταση “Μαγειρεύοντας…Του Χορού τα Παραμύθια” που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιουνίου και ώρα 7:00 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού, ζητήσαμε από την δασκάλα χορού και ιδιοκτήτρια της Σχολής Χορού, κα Αναστασία Δεληγιάννη να μάς μιλήσει για την συγκεκριμένη παράσταση, να μάς εξηγήσει πως εμπνεύστηκε το έργο που θα μάς παρουσιάσει και επειδή έχω παρακολουθήσει όλες σας τις παραστάσεις και είναι εκπληκτικές,  θα ήθελα να αναφερθείτε και στον χρόνο προετοιμασίας των μαθητών, ώστε ν’ απολαύσουμε την παράσταση με γνώση όλων των παραμέτρων της δημιουργίας της και να χαρούμε την δουλειά των παιδιών και τη δική σας.

Της Ελένης Κωστοπούλου

Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και για τα καλά σας λόγια. Μαγειρεύοντας….Του χορού τα παραμύθια λοιπόν… Η έμπνευση για το θέμα της φετινής παράστασης προήλθε από τις δυσκολίες της καθημερινότητας που ζούμε και πως μπορούμε να τις απαλύνουμε βάζοντας μια πινελιά μαγείας.  Παραμύθια…Τί είναι αυτό που μαγεύει μικρούς και μεγάλους; Στα παραμύθια όλα είναι δυνατά! Μπορούμε με ένα μαγικό ραβδί να μεταμορφωθούμε σε όμορφες πριγκίπισσες, να πετάξουμε σε ένα μαγικό χαλί, να αντιμετωπίσουμε δράκους, να ταξιδέψουμε σε όλο τον κόσμο λέγοντας μια λέξη, να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας και να ανακουφιστούμε. Έτσι κι εμείς, μαγειρεύοντας διάφορες σκηνές από τα πιο κλασικά παραμύθια με ένα δικό μας μοναδικό τρόπο, παντρεύοντας το μπαλέτο με τον σύγχρονο χορό, το Latin το bollywood το free style, και με αρκετή δόση χιούμορ, δημιουργούμε τις δικές μας εικόνες και περνάμε το δικό μας μήνυμα… Οι δυσκολίες δεν είναι ανυπέρβλητες και κυρίως είναι παροδικές… Όπως ακριβώς και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και οι ήρωες των παραμυθιών που στο τέλος δικαιώνονται πάρα τις δοκιμασίες!!!

Όσον αφορά την προετοιμασία μιας παράστασης, χρειάζεται πολύ χρόνος και πολύ καλή γνώση σκηνοθεσίας του θέματος… Ο περισσότερος κόσμος βλέπει απ’ ευθείας το αποτέλεσμα χωρίς να γνωρίζει τι συμβαίνει για να καταλήξεις σε ένα όμορφο αποτέλεσμα… Η προετοιμασία ξεκινάει τον Ιανουάριο εφόσον έχουμε αποφασίσει το θέμα… Τα παιδιά αρχίζουν να διδάσκονται χορογραφίες σε όλα τα είδη χορού κάνοντας πρόβες καθημερινά. Αρχίζει ο σχεδιασμός κοστουμιών φροντίζοντας να έχουν την καλύτερη εφαρμογή και να κολακεύουν τα παιδιά, έτσι ώστε να αισθάνονται όμορφα μέσα σ αυτά. Αρχίζει η σκηνοθεσία πάνω στο σενάριο δουλεύοντας για το πως θα είναι ο φωτισμός σε κάθε αλλαγή σκηνής και πως θα γράφει πάνω στα κοστούμια. Πώς θα είναι τα σκηνικά και πως θα αποδώσουν με τον καλύτερο τρόπο. Βασικός παράγοντας είναι η μουσική την οποία διαλέγουμε με πολύ προσοχή για το τι ακριβώς θέλουμε να δώσουμε σε κάθε σκηνή. Με λίγα λόγια δουλεύουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια ξοδεύοντας πολλές ώρες δημιουργικής δουλειάς δασκάλες και παιδιά… Ατελείωτες πρόβες για να τελειοποιήσουμε τεχνική όσο περισσότερο μπορούμε και να ενσαρκώσουμε εκφραστικά τον κάθε ρόλο. Είναι μια διαδικασία που τα παιδιά αγαπάνε πολύ και τα κάνει ευτυχισμένα να εκφράζονται μέσα από αυτήν την μαγική τέχνη… Την τέχνη του χορού. Σας περιμένουμε όλους για μια ακόμη μοναδική παράσταση!!!

Θα είμαστε εκεί. Σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι πάντα επιτυχίες.

Δημοσιεύτηκε στο site Kastoria365.gr/2023/06/20/i-anastasia-deligianni-mas-milaei-gia-tin-parastasi-mageireyontas-toy-choroy-ta-paramythia/

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.