Καστοριά: Ξεκίνησε η δράση με τίτλο «Γυναίκες συγγραφείς και το έργο τους»

20/06/2022

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καστοριάς σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς παρουσιάζει τη δράση με τίτλο «Γυναίκες συγγραφείς και το έργο τους». Η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στο να αναδείξει τις σπουδαίες συγγραφικές φωνές γυναικών, οι οποίες συχνά εκπροσωπούνται, προωθούνται και βραβεύονται πολύ λιγότερο σε σχέση με τους άνδρες συγγραφείς.

Έτσι λοιπόν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη θα βρείτε 40 βιβλιοπροτάσεις, όλες για γυναίκες συγγραφείς. Γυναίκες από όλον τον κόσμο, γυναίκες εδραιωμένες στο συγγραφικό στερέωμα αλλά και πρωτοεμφανιζόμενες, γυναίκες του χθες και του σήμερα, γυναίκες που συνδέθηκαν με το ριζοσπαστικό φεμινισμό, γυναίκες που απέσπασαν βραβεία, αλλά και γυναίκες του τόπου μας που συνέγραψαν βιβλία καταθέτοντας κομμάτι του εαυτού και της ψυχής τους. Αναλυτικότερα τις προτάσεις μας μπορείτε να τις δείτε και στη σελίδα Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς.

Σε κάθε βιβλίο, εν είδει σελιδοδείκτη, θα βρείτε κάρτες με μηνύματα που αφορούν τη βία και φυλλάδια της υπηρεσίας. Η δράση θα διαρκέσεις έως και τις 31 Αυγούστου.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Νικολάου Κατερίνα, υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, για την άψογη συνεργασία και την παραχώρηση μέρους της βιβλιοθήκης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.