Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Grammos Mountain Run

15/06/2022

Δελτίο Τύπου

Παρά τι αντίξοες καιρικές συνθήκες  των προηγούμενων ημερών την Κυριακή 12.6.2022 στο Πληκάτι Ιωαννίνων μας τίμησαν με την παρουσία τους αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Η εκκίνηση για τον αγώνα τον 21 χλμ δόθηκε από την πλατεία του χωριού στις 10.00 π.μ

Τα  πρώτα 5km οι αθλητές  ακολουθήσαν ανηφορικό μονοπάτι με μεγάλη κλίση η οποία οδηγεί στην κορυφογραμμή του Γράμμου και συνεχίζει χωρίς δυσκολία μέχρι το παλιό στρατιωτικό φυλάκιο σε υψόμετρο 1970μ. Από το σημείο αυτό οι αθλητές κατηφόρισαν  και αφού διέσχισαν ένα από τα πιο όμορφα δάση οξιάς κι έλατου κατευθύνθηκαν  προς ένα ρέμα το οποίο θα περάσαν για να ξαναμπούν σε ανηφορικό μονοπάτι μέχρι τα 2050μ. Η διαδρομή γινόταν ολοένα και πιο όμορφη και το πέρασμα από τα αλπικά λιβάδια του Γράμμου τους αποζημίωσε πριν την τελική κατηφόρα που τους οδηγήσε στον τερματισμό.

Ο αγώνας των 21km είναι καταχωρημένος στην International Trail Running Association.

Η Υψομετρική διαφορά ξεπερνάει τα 1697 μέτρα καθιστόντας τον αγώνα έναν από τους πιο απαιτητικούς στην Ελλάδα.

Μεγάλος νικητής  στέφθηκε ο πρωταθλητής Ελλάδας στο ορεινό τρέξιμο Δημήτρης Θεωδορακάκος της Salomon –  All Terain Runners  με χρόνο ρεκόρ  02:15:20.

Δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Δημουλάς  της All Terain Runners  με χρόνο 02:15:35,  και  τρίτος ήταν ο Αλέξανδρος Τζουμάκας της Fifth Element Running Team σε χρόνο 02:26:21.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Ολυμπιονίκης  Χριστίνα Γιαζιτζίδου της Salomon Hellas – All Terain Runners με χρόνο 02:52:18, ενώ στη δεύτερη θέση την ακολούθησε η Μαριαλένα Μπαρούτη  με χρόνο 02:58:52 .Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Λαμπρινή Λιούτα  με χρόνο 03:21:39.

Η εκκίνηση για τον αγώνα τον 10 χλμ δόθηκε από την πλατεία του χωριού στις 10.30 π.μ

Οι αθλητές κατευθύνθηκαν  προς το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου το οποίο βρίσκεται 1km από την πλατεία του χωριού και από εκεί κυκλικά πάνω από το ξενοδοχείο Αγριολούλουδο του Γράμμου θα συνέχιζαν τον αγροτικό δρόμο προς τους πρόποδες της κορυφής του Γράμμου 2520 σε ήπια διαδρομή για 5km εως τον 2ο σταθμό τροφοδοσίας ο οποίος βρίσκεται σε υψομ. 1650μ., σημείο συνάντησης με τον αγώνα των 21km. Από εκεί συνεχίσαν  κατηφορικά για να φτάσουν απέναντι από το χωριό όπου συνάντησαν και πάλι την διαδρομή των 21 χμ.. Τα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα εξελίχθηκαν  σε κατηφορική διαδρομή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς με εναλλαγές στο τοπίο μέχρι τον τερματισμό ο οποίο έγινε στην Πλατεία του Χωριού.

Νικητής  στεφθηκε ο Κουκέσης Oδυσσέας του Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων με χρόνο 0:58:03 , δεύτερος  ο Τσίμαρης Βαγγέλης  από τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίων με χρόνο 1:02:21 ενώ τρίτος  τερμάτισε ο Γούλας Βαγγέλης με χρόνο 1:04:35

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Γκώγκου Ασπασία με χρόνο 01:07:39, δεύτερη η Αλεξιάδου Αλεξάνδρα της Mountain Training Solutions με χρόνο 01:16:301 ενώ τρίτη τερμάτισε η Οικονόμου Μαρίνα από τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων με χρόνο 01:19:04

Η εκκίνηση για τον αγώνα τον 5 χλμ VERTICAL δόθηκε από την πλατεία του χωριού στις 10.30 π.μ

Στα 5 χλμ Vertical οι αθλητές θα ακολούθησαν  ανηφορικό μονοπάτι με μεγάλη κλίση η οποία οδηγεί στην κορυφογραμμή του Γράμμου και τερμάτισαν μετά τον πρώτο σταθμό του αγώνα των 21χλμ όπου η υψομετρική διαφορά ήταν 924 μέτρα.

Νικητής στεφθηκε ο Alfred Gaxhja  με χρόνο 0:45:09 , δεύτερος ο Kωνσταντίνος Γιαννόπουλος της DYNAFIT- Mountain Training Solutions (Νικήτης του 2ου GMR)  με χρόνο 0:46:25 ενώ τρίτος  τερμάτισε o Οδυσσέας Ζιώγος του Π.Α.Σ Ιωαννίνων/fifth element  με χρόνο 0:47:24

Μεγάλοι  Χορηγοί  της διοργάνωσης ήταν οι εταιρίες Sanitec, Athens Prime Transport , ΤΕΧΝΞΥΛ και BestCover Insurance Services.

Χορηγοί  υπήρξαν η εταιρία Ensure, η εταιρία Megawatt, η ΦΑΡΜΑ ΒΕΝΟΣ, η εταιρεία QSV, η εταιρία ERGOKIOSK, η Βιοτεχνία Χαρτοπετσετών Βασάκος, το χρωματοπωλείο Μακρής, η Μελισσοκομία Βασάκου και το Αγριολούλουδο του Γράμμου (ξενοδοχείο στο Πληκάτι)

Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν το OFF Radio, το Runningnews.gr, 4u radio, Runntail , Irunmag , Epirus Photography και το Myadventure.

H Διοργάνωση τελέσθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κόνιτσας.

Ένα μεγάλο ευχαριστoύμε στους αθλητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους, στους εθελοντές που έκαναν τα αδύνατα δυνατά για την διεξαγωγή των αγώνων, στα παιδιά του Ερυθρού Σταυρού (Σαμαρείτες) που σε κάθε σταθμό και στην εκκίνηση ήταν έτοιμοι να δώσουν τις πρώτες βοήθειες, στους φωτογράφους,  στα παιδιά της MyAdventure (Γιάννη Τσιπούρη & Γιώργο Παπαστύλο ), στον Ηλία Σταυρόπουλο για την διάθεση γουρουνοπούλας μετά το τέλος των αγώνων στους παρευρισκόμενους και γενικά σε όσους συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί το 4ο GMR.

Ειδική μνεία σε δύο παιδιά του Μορφωτικού Συλλόγου Πληκατίου, τον Αντώνη Βρόικο και τον Θεολόγη Ντίσιο όπου υπήρξαν οι εμπνευστές του αγώνα πριν από 5 χρόνια.

Ραντεβού λοιπόν στο 5ο Grammos Mountain Run με πολλές εκπλήξεις…

https://results.chronolog.gr/resultsv3.aspx...

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.