O Απολογισμός της «παρέας»!!!!!!…………..

08/11/2022

Πριν από λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Καστοριάς επέλεξε μία αίθουσα, εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, για την πραγματοποίηση του απολογισμού των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής. Μάλλον διαισθάνθηκε πως έτσι έπρεπε να πράξει. Ήλπιζε πως οι πολίτες που θα συγκεντρωθούν θα ήταν εκατοντάδες, μαζί με τους καλεσμένους, συνεπώς η αίθουσα του Δ.Σ. δεν θα μπορούσε να τους καλύψει. Κύριε Κορεντσίδη πολλές είναι οι φορές που οι παρατρεχάμενοί σας σάς εκθέτουν με τις εισηγήσεις τους, το έχουμε τονίσει από τις στήλες της εφημερίδας μας, μα εσείς ποτέ δεν ακούτε κανέναν πλην την αυλή σας, και πιστέψτε με εσείς χάνεται!

Κρίμα πραγματικά για όλους εμάς που περιμέναμε μία ρεαλιστική τοποθέτηση γεμάτη αλήθεια από τον Δήμαρχο. Δεν αμφιβάλλει κανείς πως ο κ. Κορεντσίδης αντιμετώπισε δυσκολίες και αναποδιές, αλλά δεν ήταν μόνος. Η σημερινή κυβέρνηση στάθηκε δίπλα του εξαρχής, δίνοντας λύση στα περισσότερα ζητήματα με την πλούσια ταμειακή διευκόλυνση, όποτε και όταν την ζήτησε!!!!!

Αλήθεια, σας είπε κανείς κύριε Κορεντσίδη πως ο απολογισμός είναι εκδήλωση προεκλογικού χαρακτήρα; Γιατί δεν τον κάνατε πέρυσι και πρόπερσι, αφού αυτά που πράξατε είναι τόσα, μα τόσα πολλά;;; Δεν το κάνατε διότι δεν είχατε τίποτε να μας πείτε, δεν το κάνατε διότι δεν υπάρχει αρχή, μέση και τέλος στην θητεία σας, δεν το κάνατε διότι δεν, δεν γενικά και ειδικά….

Μην γελιόμαστε, με το πέρας της εκδήλωσης διαπιστώσατε την τραγική αλήθεια της κατάστασης που έχετε περιέλθει. Λίγος ο κόσμος, λίγοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, λίγοι οι καλεσμένοι, λίγος και αναληθής και σεις ο ίδιος.

Μιλήσατε για έργα και για προυπολογισμό που θα μείνει στην ιστορία. Ποια έργα κ. Δήμαρχε, ποιο τεχνικό πρόγραμμα, ποια εξυγίανση και ποια πορεία στην ανάπτυξη….Πραγματικά, μετά την εισήγησή σας, όλοι κοιταζόμασταν παράξενα απορώντας, τι βλέπετε εσείς που δεν βλέπουμε εμείς, σε μια επίπλαστη πραγματικότητα που τόσο θυμίζει τα ” τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα”, δηλ. το γνωστό παραμύθι,όπου τα υπέροχα καινούργια ρούχα του τα βλέπει μόνο ο αυτοκράτορας και κανείς άλλος, εκτός λίγων αυλικών κολάκων…. Σας τονίζω, πως εάν γράφατε έκθεση, θα ήσασταν εκτός θέματος και ο βαθμός θα ήταν ΑΣΣΟΣ(1).

Είναι πραγματικά λυπηρό να μην έχετε αυτογνωσία, συνεπώς και επίγνωση της πραγματικής κατάστασης, ζείτε μέσα στο ”παλάτι σας”και δεν φαίνεται να αφουγκράζεστε την αλήθεια… αλλά ως γνωστόν η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας…

Έχετε όμως φροντίσει, από την αρχή της θητείας σας, να μην τσαλακώνει την εικόνα σας η πλειονότητα των ΜΜΕ, κανείς σχεδόν δεν σας κατακρίνει, κανείς σχεδόν δεν βλέπει κάτι μεμπτό, κάτι στραβό, κάτι άσχημο, αντιθέτως παίζοντας με τις λέξεις και τις αναφορές, καθημερινά όλα σ’ αυτόν τον Δήμο είναι τέλεια.

Μόνο τέλεια δεν είναι κ. Κορεντσίδη, είμαστε στα χειρότερα της ιστορίας μας, και ως πόλη και ως Δήμος, είχατε μια μοναδική ευκαιρία και την χάσατε, φροντίσατε για τα λίγα και ελάχιστα, διαψεύδοντας τις προσδοκίες μας, σε μία περιοχή προικισμένη απλόχερα από τη φύση, που λίγη προσπάθεια από όλους μας αρκεί για να την ξανατοποθετήσουμε στο βάθρο που της αξίζει!!!!

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.