Ο Πλεύρης «έδειξε» υποχρεωτικό τεστ και για εμβολιασμένους

21/12/2021

Ο Υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβληθούν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι σε ένα τεστ ώστε να φανεί η πραγματική επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. “Κανονικά τα εορταστικά προγράμματα”.

Τη σκέψη της κυβέρνησης για την επιβολή ενός υποχρεωτικού τεστ που θα αφορά ολόκληρο τον πληθυσμό μετέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Θάνος Πλεύρης.

Ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε πως «θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς παραπάνω περιορισμούς και lockdown», στάθηκε στην τρίτη δόση του εμβολίου και στα μέτρα για τους ταξιδιώτες προς τη χώρα με στόχο τη συγκράτηση της Όμικρον, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα τεστ στο οποίο θα υποβληθούν εμβολιασμένοι και μη πολίτες.

“Αυτό που εξετάζουμε είναι εκείνο που δυστυχώς όταν είχαμε καλέσει τον κόσμο να κάνει δεν υπήρξε η ανταπόκριση την εβδομάδα του testing. Ότι δηλαδή, κάποια στιγμή θα θέλαμε να υπήρχε ένα τεστ συνολικά όλου του πληθυσμού, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Είναι κάτι που εξετάζουμε και θα το συζητήσουμε. Όταν μιλάμε ότι εξετάζουμε κάτι σημαίνει ότι το συζητάμε, αλλά δεν μπορώ να πω ότι το έχουμε αποφασίσει. Θα θέλαμε να δούμε μία συνολική πραγματική εικόνα του πληθυσμού και έτσι, ένα τεστ θα μπορούσε να βοηθήσει”, είπε για να ξεκαθαρίσει πως “και 100 φορές να με ρωτήσετε, την ίδια απάντηση θα σας δώσω. Το τεστ εξετάζεται. Όποια απόφαση υπάρχει θα ανακοινωθεί”.

Τα Χριστούγεννα πιλότος για την Πρωτοχρονιά

Εν συνεχεία, ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως “ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων θα είναι πιλότος για την Πρωτοχρονιά και θα δείξει αν θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα”, ενώ ανέφερε πως “η επιτροπή θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες και θα υπάρχουν ανακοινώσεις”.

Ο Υπουργός Υγείας στάθηκε και στον εμβολιασμό του πληθυσμού, λέγοντας αρχικά ότι “καθημερινά έχουμε μία πτώση στα κρούσματα γεγονός που ίσως δείχνει ότι και η Όμικρον που πιθανόν να κρύβεται πίσω από τη Δέλτα δεν έχει επικρατήσει ακόμα στη χώρα μας”, ενώ υπογράμμισε πως “η απόφασή μας να ανοίξουμε την τρίτη δόση από το τρίμηνο ήταν σημαντική και η υποχρεωτικότητα για τους άνω των 60 λειτούργησε. Ήδη, στους άνω των 60 που είχαν πλήρη εμβολιασμό, το 90% έχουν κάνει την τρίτη δόση, ενώ για την 1η δόση, ήταν 580 χιλιάδες που δεν είχαν εμβολιαστεί και σήμερα έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν εμβολιαστεί 120 χιλιάδες”.

Τέλος, ο Θάνος Πλέυρης σημείωσε σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας: “Εμείς έχουμε την εικόνα μιας αποκλιμάκωσης από το τέταρτο κύμα, περιμένοντας το πέμπτο κύμα. Παρακολουθούμε αυτό το μοντέλο και είμαστε σε εγρήγορση. Τους επιστήμονες τους ακούμε και παίρνουμε τις αποφάσεις. Φαίνεται ότι η πίεση θα υπάρξει μέσα στον Ιανουάριο”.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.