Ολοκληρώθηκε η 47η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς. Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα

30/08/2022

Η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς συναγωνίζεται επάξια εδώ και αρκετά χρόνια τις 2 μεγαλύτερες παγκοσμίως στον κλάδο της γούνας, του Hong Kong και του Μιλάνο ενώ από το 2017 o Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» είναι πλήρες μέλος της Global Association of the Exhibition Industry UFI καθώς ο πλέον καταξιωμένος παγκόσμιος φορέας πιστοποίησης Εκθέσεων ενέκρινε το σχετικό αίτημα του Συνδέσμου, εντάσσοντάς τον στην κατηγορία «Διοργανωτές Εκθέσεων». Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για την ελληνική βιομηχανία γούνας και, κυρίως, για τη Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, η οποία, πλέον, παίρνει τον τίτλο -πιστοποίηση «UFIApprovedInternationalEvent» και καταξιώνεται και επισήμως στο παγκόσμιο στερέωμα των εμπορικών εκθεσιακών διοργανώσεων.

Ικανοποιητικά είναι τα αποτελέσματα της 47ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, η οποία έλαβε χώρα από τις 25 έως τις 28 Αυγούστου 2022 στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, το μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο των Βαλκανίων.

Συνολικά συμμετείχαν 64 εκθέτες από Ελλάδα, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία και Ουγγαρία παρουσιάζοντας τις ξεχωριστές  δημιουργίες τους, υψηλής μόδας, ποιότητας και αισθητικής.

Οι δεκάδες εμπορικοί επισκέπτες από χώρες όλης της υφηλίου – και ειδικότερα από  Αίγυπτο, Αυστρία,  Αμερική, Αρμενία, Βέλγιο,  Βόρεια Μακεδονία,  Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Εσθονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιταλία, Καζακστάν, Καναδά, Κροατία,  Λίβανο, Μολδαβία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Ρωσία, Λευκορωσία, Σερβία, Σουηδία,  Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία – είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των εκθετών να θαυμάσουν  γούνινα παλτό, αξεσουάρ γούνας, τσάντες, δερμάτινα είδη και γουνοδέρματα.  Σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφηκαν αρκετές συμφωνίες μεταξύ των εμπορικών επισκεπτών και των επιχειρηματιών.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκε από τον Σ.Γ.Κ. Cocktail Party, προς τιμήν των εκθετών και των εμπορικών επισκεπτών. Επίσης σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους προβάλλονταν δημιουργίες σχεδιαστών μόδας με καταγωγή από τη Δυτική Μακεδονία, όπως επίσης και εκθέματα από το «Μουσείο Τέχνης Γούνας» το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή.

Την 47η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, η ΔΕΘ – HELEXPO, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η Π.Ε. Ενότητα Καστοριάς και ο Δήμος Καστοριάς, ενώ Μέγας Χορηγός ήταν  το Δημοπρατήριο της SAGA FURS.

Ακολουθεί το 7th Fur Shopping Festival το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς  στις 12 – 14 Οκτωβρίου 2022 στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή: furfairkastoria.com

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.