Ολυμπία Τελιγιορίδου: Εδώ και 2 μήνες με Κοινοβουλευτική ερώτηση επισημάναμε τον κίνδυνο για το κλείσιμο της Καρδιολογικής Κλινικής, αλλά η Κυβέρνηση κωφεύει

22/07/2022

Από τις 1.6.2022 αναδείξαμε με Κοινοβουλευτική Ερώτηση, με ΑΠ: 5553 (επισυναπτόμενο αρχείο), τον κίνδυνο για το κλείσιμο κλινικών του Γ.Ν. Καστοριάς λόγω υποστελέχωσης. Η Κυβέρνηση της ΝΔ αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτησή μας, απαξίωσε το πρόβλημα και δεν έλαβε εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή αυτής της εξέλιξης. Το αποτέλεσμα είναι στις 25.7.2022 η καρδιολογική κλινική να τεθεί σε αναστολή λειτουργίας, εφόσον δεν υπάρχουν γιατροί που να καλύπτουν πλέον τις εφημερίες.

Για μια ακόμη φορά η ανάλγητη στάση της Κυβέρνησης της ΝΔ, σε μείζονα θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών της παραμεθόριας περιοχής μας, κάνει την εμφάνισή της. Σε μία Περιφέρεια, που με νύχια και δόντια, παλεύει να κρατήσει τον πληθυσμό της, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έρχεται να προστεθεί και η αδυναμία του Νοσοκομείου Καστοριάς να τηρήσει σε πλήρη λειτουργία όλες τις κλινικές του, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών.

Το Υπουργείο Υγείας, με την ανεπαρκή διαχείριση και τον ελλιπή σχεδιασμό του, αδιαφορώντας ακόμη και για τις προστάσεις της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας, όχι μόνο δεν έκανε τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά αντιθέτως συνεχίζει την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας με στόχο τη διάλυσή της.

Εξάλλου ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε σε συνέδριο για την υγεία πως σκοπεύει στην επόμενη τετραετία να εφαρμόσει το πιλοτικό σχέδιο ακτίνα που αποκαλύψαμε στις 5.1.2022 και που στοχεύει στην μετατροπή του Νοσοκομείου Καστοριάς σε Κέντρο Υγείας Ημερήσιας Νοσηλείας.

Ενημερώνουμε όμως τον κ. Μητσοτάκη πως δεν θα υλοποιήσει το σχέδιό του, γιατί ο ελληνικός λαός δεν θα του δώσει δεύτερη τετραετία.

Είναι επιτακτική πλέον η άμεση προσφυγή στις κάλπες για την απαλλαγή της Καστοριάς και της χώρας από την χειρότερη Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.