Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Εκτός άμεσης επιχορήγησης η συντριπτική πλειοψηφία των γουνοποιητικών επιχειρήσεων”

31/03/2023

Εξαιρέθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των γουνοποιητικών επιχειρήσεων από την χρηματοδότηση στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020, με επιλογή της κυβέρνησης.
Η ενίσχυση από 4.000 € μέχρι 60.000 € δόθηκε σε μόλις 40 επιχειρήσεις, ενώ από την τρέχουσα κρίση πλήττεται το σύνολο των επιχειρήσεων (πάνω από 1200) και είναι προφανές πως εξαιρέθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, που λόγω απαγόρευσης των εξαγωγών προς Ρωσία που απορροφούσε το 95% της παραγωγής, οδηγήθηκαν άλλες σε δραματική μείωση του τζίρου και του κύκλου εργασιών τους και άλλες σε λουκέτο.
Παρά τα μεγάλα λόγια κυβερνητικών στελεχών για άλλη μια φορά δεν υπήρξε στήριξη σε εκατοντάδες επιχειρήσεις της Καστοριάς που καρκινοβατούν. Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης περιορίστηκε επιλεκτικά σε μικρό μέρος των εξαγωγικών επιχειρήσεων. Ο αποκλεισμός των υπόλοιπων αποδεικνύει την αδιαφορία της ΝΔ για τη στήριξη της απασχόλησης και τη συγκράτηση της ανεργίας στην περιοχή μας.
Η Καστοριά έχει οδηγηθεί στην καταστροφή από μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων.
Οι πολίτες τώρα ξέρουν.
Ολυμπία Τελιγιορίδου

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.