Ολυμπία Τελιγιορίδου: ”Κύριε Μητσοτάκη το μόνο ποσοστό που εξασφαλίσατε στην Καστοριά πάνω από 50%, είναι αυτό της ανεργίας”

14/02/2023

Ο πρωθυπουργός της χώρας ήρθε στην ακριτική Καστοριά και αντί να απευθυνθεί στην ομιλία του, ως όφειλε, στο σύνολο των πολιτών απευθύνθηκε μόνο στις “νεοδημοκράτισσες και τους νεοδημοκράτες”.
Στη συνέχεια αράδιασε ένα πλήθος από ανακρίβειες.
⚫ Για το φυσικό αέριο είπε πως ενδιαφέρεται για το έργο, παραλείποντας να αναφερθεί στα τρία χρόνια καθυστέρησης έναρξης των εργασιών και αποσιώπησε πως η κυβέρνησή του επέλεξε να μην τροφοδοτηθεί το δίκτυο από τον αγωγό ΤΑΠ που θα περνάει κάτω από το έδαφός μας, αλλά από μεταφερόμενο με φορτηγά από τη Ρεβυθούσα LNG που θα το πληρώνουμε διπλά.
⚫ Για το φράγμα Νεστορίου θόλωσε ακόμη περισσότερο τα νερά καθώς δήλωσε πως”υπεγράφη υπουργική απόφαση που αναθέτει στον τρίτο μειοδότη την εκτέλεση του έργου” (στην προκειμένη περίπτωση η ΤΕΡΝΑ του πεθερού Γεραπετρίτη), ενώ την ίδια ακριβώς ώρα ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ. Γεωργαντάς δήλωνε σε σύσκεψη αγροτών στη Φλώρινα πως δεν υπογράφηκε τίποτε, καθώς επιλέχθηκε μόνο η διαδικασία αλλά δεν ξέρουμε ακόμη αν θα είναι ο τρίτος, ο τέταρτος ή ο πέμπτος μειοδότης.
⚫ Για την δίκαιη μετάβαση είπε ευθαρσώς πως η Καστοριά θα είναι η πιο ωφελημένη, όταν η κυβέρνηση έχει αφήσει εκτός του σχεδίου της δίκαιης μετάβασης την Καστοριά.
⚫ Για τους νέους μας είπε πως θέλει να σπουδάζουν εδώ και να μένουν εδώ. Προφανώς δε γνωρίζει πως κατήργησε πανεπιστημιακά τμήματα και πως οι νέοι φεύγουν αναζητώντας εργασία σε άλλους τόπους.
⚫ Για τους γουνεργάτες και τους μικρομεσαίους γουνοποιούς που καταστρέφονται δε βρήκε ούτε λέξη.
⚫ Για τα 500 και πλέον κατασχετήρια και επικείμενους πλειστηριασμούς που οδηγούν τις οικογένειες στην Καστοριά σε απόγνωση δεν έκρινε πως αξίζει να αναφερθεί.
⚫ Για τους αγρότες μας που δεν τα βγάζουν πέρα “άλλα αντ’ άλλων” όπως θα έλεγε και ο ίδιος. Συγκεκριμένα για μηλοπαραγωγούς που παράγουν μήλα φούτζι είπε πως θα το μεταφέρει στον υπουργό και θα παρακολουθεί ο ίδιος το θέμα. Δε διευκρίνισε αν η παρακολούθηση θα γίνει μέσω predator.
⚫ Για όσους έχουν εμπορικά καταστήματα και καταστήματα εστίασης που κινδυνεύουν με λουκέτα ούτε λίγο ούτε πολύ τους είπε αχάριστους καθώς τόνισε: “κάθε φορά όταν περιοδεύω σε όλη την Ελλάδα, σταματώ σε πολλά μαγαζιά και οι πιο πολλοί – όλοι θα έπρεπε να το λένε – αλλά μου το λένε οι πιο πολλοί, θυμούνται τη στήριξη την οποία παρείχαμε στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες στα δύσκολα χρόνια”.
⚫ Για τη σύνδεση του αεροδρομίου με το σιδηρόδρομο που έχει παγώσει εδώ και 3.5 χρόνια δεν είχε κανένα ενδιαφέρον.
⚫ Για την κατάργηση εδώ και 3 χρόνια του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά απόλυτη σιωπή.
⚫ Για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο μας και την κατάργηση 24ωρης λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ, ούτε καν που το σκέφτηκε.
Τελικά ο πρωθυπουργός ήρθε στην Καστοριά μόνο για έναν λόγο. Για να ζητήσει από την Καστοριά να “πρωταγωνιστήσει” στις εκλογές δίνοντάς του πάνω από 50%. Μόνο που στην Καστοριά, που ούτε ως κομπάρσο υπολόγισε ποτέ στην πρωθυπουργική του θητεία, το μόνο σίγουρο ποσοστό πάνω από 50% είναι αυτό της ανεργίας.
Ο πρωθυπουργός, που δυσκολεύτηκε να απευθυνθεί συνολικά στους πολίτες της Καστοριάς, να γνωρίζει πως πράγματι η Καστοριά θα πρωταγωνιστήσει αφού όμως πρώτα κλείσει την αυλαία της ανερμάτιστης κυβερνητικής του παράστασης.
Οι πολίτες της Καστοριάς θα πρωταγωνιστήσουν γιατί θα ψηφίσουν με γνώμονα το συμφέρον του τόπου τους. Θα ψηφίσουν για να επαναφέρουμε όσα κατεδάφισαν και να χτίσουμε περισσότερα. Θα ψηφίσουν για να εργαστούμε όλοι μαζί με όλες μας τις δυνάμεις για ένα καλύτερο μέλλον για την Καστοριά μας, για τις γενιές του σήμερα και του αύριο.
Ολυμπία Τελιγιορίδου

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.