Ολυμπία Τελιγιορίδου: Μήνυμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων

19/05/2022

Μήνυμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Σήμερα η ελληνική πολιτεία τιμά τη μνήμη των 353.000 θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού από το τουρκικό κατεστημένο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Την σημερινή ημέρα, τιμούμε τη μνήμη όσων χάθηκαν και τους αγώνες ολόκληρου του λαού μας, που μπορεί να μαρτύρησε και να έχασε τις προγονικές του εστίες, όμως δεν έχασε ποτέ την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό του.

Εμείς, τα εγγόνια και τα δισέγγονα όσων μαρτύρησαν στον Πόντο έχουμε χρέος για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και με ιστορική συνείδηση ζητάμε τη δικαίωση των προγόνων μας διεκδικώντας τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Η προσπάθεια για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού είναι καθήκον όλων μας, ιδιαίτερα τώρα που η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο της τουρκικής αναθεωρητικής πολιτικής. Αποτελεί προϋπόθεση για τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και την αρμονική συνύπαρξη των λαών. Αποτελεί προϋπόθεση για να μην επαναληφθούν μαύρες σελίδες στην ιστορία μας.

Σήμερα δεν ζητάμε εκδίκηση. Καταδικάζουμε τον εθνικισμό, τον επεκτατισμό  και κάθε μορφή ρατσισμού και έχουμε την πεποίθηση πως κοιτώντας όλοι κατάματα την ιστορική αλήθεια μπορούμε να γίνουμε μια συλλογική δύναμη μνήμης, γνώσης, αλληλεγγύης, δημοκρατίας και ειρήνης.

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.