Πολιτιστικές & αθλητικές εκδηλώσεις Αυγούστου 2022 που στηρίζει ενεργά η Π.Ε. Καστοριάς

04/08/2022

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς,  μέσω πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, συμμετέχει ενεργά στη στήριξη δράσεων, που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά και τη φυσική ομορφιά του τόπου, στοχεύοντας στην ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας.

Παρακάτω περιγράφονται εκδηλώσεις που στηρίζει ενεργά η Π.Ε. Καστοριάς και θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.

  • 06/08/22: Σύνδεσμος Λαγκιωτών «Άγιος Νικόλαος». Υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της γιορτής του Σωτήρος στην πλατεία του χωριού, με παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς.
  • 13-14-15/08/22: Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταβρύσου «Ο Πόντος». Τριήμερες υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή της Παναγίας στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου της Πενταβρύσου.
  • 14-15/08/22: Πολιτιστικός Σύλλογος Μελανθίου. Διήμερες υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή της Παναγίας στον αύλειο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μελανθίου.
  • 14-15/08/22: Πολιτιστικός Σύλλογος Ποριάς. Διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της Θεοτόκου, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού νηπιαγωγείου. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίδειξη παραδοσιακών χορών από χορευτικά τμήματα, με ζωντανή μουσική.
  • 16-17/08/22: Πολιτιστικός-Επιμορφωτικός Σύλλογος Πτελέας «ο Άγιος Νικόλαος ο Πετρίτης». Διήμερες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν μουσικές βραδιές παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής, συμπεριλαμβανομένου της παρουσίασης χορευτικών συγκροτημάτων.
  • 20/08/22: Σύλλογος Υποτροφιών Καστοριάς. Μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς, με την συμμετοχή μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς, αναδεικνύοντας παραδοσιακά και σύγχρονα μουσικά ακούσματα. Θα τιμηθούν μέλη του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» Νέας Υόρκης, για την πολύτιμή συνεισφορά τους στον τόπο μας.
  • 26-28/08/22: Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας Καστοριάς «Οικοτρόπιο», διοργανώσει την «Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Καστοριάς», στην είσοδο της πόλης, στον αύλειο χώρο, στο ¨Ξύλινο Σπίτι¨ της εταιρείας προστασίας περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, εκτός από την έκθεση οικολογικών προϊόντων (βότανα, όσπρια, μελισσοκομικά προϊόντα κ.λπ), που θα περιλαμβάνει η εκδήλωση, θα λάβουν χώρα διάφορα εργαστήρια για την παραγωγή καθαρής τροφής, καθώς και συζητήσεις – ομιλίες  για την οικολογική ευαισθητοποίηση και την προστασία των περιβαλλοντικών δεδομένων και της βιοποικιλότητας. Παράλληλα, τους μικρούς φίλους θα τους απασχολούν με δράσεις ζωγραφικής, κεραμικής, κουκλοθέατρο κλπ., ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει ζωντανή μουσική.
  • 26-28/08/22: ΑΣ Καστοριάς, 3ο Τουρνουά Μπάσκετ Πανελλήνιας Εμβέλειας, παιδιών 14-15 χρονών.
  • 26-27/08/22: Πολιτιστικός Απανταχού Όμιλος Κωσταραζινών, 3ο Φεστιβάλ Βουνού. Πρόκειται για ένα συναπάντημα παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής στο Κωσταράζι.
  • 27/08/22: Πολιτιστικός Σύλλογος ΜελισσοτόπουΓιορτή Φασολιού. Υπαίθριες πολιτιστικές  εκδηλώσεις και γευσιγνωσία φασολιών.

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.