Συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Καστοριάς πραγματοποίησαν στελέχη της Εθνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία

13/04/2022

Συνάντηση εργασίας με αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Καστοριάς πραγματοποίησαν σήμερα στελέχη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, προκειμένου να ενημερώσουν για το πρόγραμμα «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης  των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα, την ενημέρωση έκαναν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΑμεΑ, Βασίλης Κούτσιανος, ο Πρόεδρος ΠΟΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας Γιώτας Ηλίας, και η κ. Κούτσιανου Κατερίνα, στέλεχος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, παρουσία εκπροσώπων των Συλλόγων Διαβητικών Καστοριάς, Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας και Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας.

Στο επίκεντρο της προπαρασκευαστικής συνάντησης τέθηκαν κυρίως τα θέματα προσβασιμότητας και της διασφάλισης της ανεμπόδιστης και ισότιμης άσκησης των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, με σκοπό την ενημέρωση και την εκπαίδευση τόσο των αιρετών όσο κυρίως των υπηρεσιών του Δήμου, μέσα και από άλλες εξειδικευμένες συναντήσεις που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Δήμαρχος, Γιάννης Κορεντσίδης, τονίζοντας ότι η βελτίωση των υποδομών του Δήμου, μέσα από προγράμματα και δομές είναι μέσα στις προτεραιότητες  της Δημοτικής Αρχής.

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.