Σύσκεψη για τον Κρίνο της Παναγίας στην Π.Ε. Καστοριάς

12/05/2023

Μετά την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση για τον «Κρίνο της Παναγιάς» (Lilium Candidum ή Madonna Lily) σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη για τον προγραμματισμό αντίστοιχης δράσης για το 2023.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Θ. Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Θωμάς Μάνος, εκ μέρους του Δήμου Καστοριάς οι Αντιδήμαρχοι Δ. Λίτσκας και Α. Ρήμος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χ. Καραταγλίδης, εκπρόσωπος του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Καστοριάς, εκπρόσωπος της Εταιρείας Προστασίας Αγρίων Ζώων, εκπρόσωπος του Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στόχος της σύσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό και εμπλουτισμό της φετινή εκδήλωσης, η οποία προγραμματίζεται να γίνει 23 & 24 Ιουνίου 2023, στον Λόφο του Προφήτη Ηλία Καστοριάς.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κρίνος της Παναγιάς είναι ένα λουλούδι που έχει συνδεθεί με Μητέρα του Χριστού στη χριστιανική θρησκεία, ως σύμβολο ιερό, αγνό και ταπεινό. Αντιπροσωπεύει τη θεία πρόνοια και την άδολη, ακέραια, έντιμη και ειλικρινή πίστη. Το λουλούδι αυτό, λοιπόν, ευδοκιμεί στο Βουνό της Καστοριάς και παρουσιάζει μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία/Π.Ε. Καστοριάς προβάλλει με κάθε τρόπο και αναδεικνύει τον μοναδικό πλούτο της βιοποικιλότητας της περιοχής, με στόχο την τουριστική της ανάπτυξη.

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.