Σύσκεψη στην Π.Ε. Καστοριάς με την Προϊσταμένη του ΕΛ.Γ.Α. Δυτικής Μακεδονίας για τις Καταστροφές στις Αγροτικές Καλλιέργειες

02/06/2023

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023 στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη με την Προϊσταμένη του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνης) Ελένη Κατόγλου, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις καιρικές συνθήκες που έπληξαν τις αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής.

Παρόντες, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών Θωμάς Μάνος, ο Γεωπόνος του ΕΛΓΑ  (Κοζάνης) Στέφανος Φακής, ο Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Καστοριάς Παναγιώτης Πετρίδης,  καθώς και εκπρόσωποι αγροτικών φορέων και συλλόγων της Π.Ε. Καστοριάς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κα. Κατόγλου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί  αναλυτικά από τους παρευρισκόμενους για τα προβλήματα που υπέστησαν οι καλλιέργειες, ανά περιοχή, συζητήθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης σε σχέση με τις αρμοδιότητες της Π.Ε. Καστοριάς και της Πολιτικής Προστασίας και οι προϋποθέσεις για την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες καλλιεργητές.

Ως απόρροια της συνάντησης προέκυψε η ανάγκη σύνταξης και αποστολής εισηγητικής έκθεσης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον  Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α., σε συνεργασία με τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Καστοριάς και του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα αποτυπώνει το πλήρες ιστορικό των καιρικών φαινομένων που συνέβαλαν στα δυσάρεστα φαινόμενα που είχαμε στην περιοχή, σχεδόν στο σύνολο των καλλιεργειών, με  σκοπό την καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες.

Η Περιφερειακή Αρχή πάντοτε στο πλευρό των παραγωγών, φροντίζει να κινητοποιεί τις αρμόδιες αρχές, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα που προκύπτουν.

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.