Τι χρειάζεται για να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης οι εμβολιασμένοι

11/01/2022

Οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να εκδίδουν πιστοποιητικό νόσησης με rapid test χωρίς να χρειάζεται PCR (μοριακό τεστ)  για να μην υπάρχει πρόβλημα με τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού στο 7μηνο, επιβεβαίωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους από την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας. 

Επίσης, δήλωσε πως όλοι οι πολίτες που έχουν κάνει τα αρχικά εμβόλια κατά του κορονοϊού πριν από επτά μήνες, (ενώ την ίδια ώρα για τους εμβολιασμένους με το προϊόν της Johnson & Johnson, το όριο είναι οι τρεις μήνες) και δεν πραγματοποιούν την αναμνηστική τους δόση, θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι όπως εξάλλου είχε δηλώσει προ ημερών ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ο αριθμός των πολιτών που βρίσκονται στο μεταίχμιο του ορίου είναι περίπου 440.000.

Άρα, ένα rapid test αρκεί για να εκδώσει πιστοποιητικό νόσησης αυτός που νόσησε μετά τον εμβολιασμό του. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι το πιστοποιητικό νόσησης θα εκδίδεται πλέον σε λιγότερο από 30 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα προβλέπεται στις 14 ημέρες η δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικού νόσησης για τους εμβολιασμένους, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για περαιτέρω μείωση, στις 10 μέρες μετά τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει με τους εμβολιασμένους που νοσούν αλλά μπορούν να «σπάνε» την καραντίνα τους κάνοντας χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ στις 8/1 η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί έως 90 ημέρες μετά από τον κατά τα ανωτέρω μοναδικό ή πρώτο θετικό έλεγχο.

ΠΗΓΗ news4health.gr

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.