Υπογραφή εκτέλεσης έργου «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου προς Σιδηροχώρι», από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

13/09/2022

Την  σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου προς Σιδηροχώρι», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης με τον ανάδοχο του έργου, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη, παρουσία του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, της προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Αντωνίου Δέσποινας Μαζγαλτζίδου και της Προϊσταμένης Εκτέλεσης Συγκοινωνιακών Έργων Βάσως Σιδηροπούλου.

Με το συγκεκριμένο έργο θα γίνουν εργασίες για την συντήρηση του δρόμου από τον Άγιο Αντώνιο έως το Σιδηροχώρι (αυχένας), μήκους περίπου 5,2 μ. και πλάτους 6,00 μ. έως 6,60μ.

Στο πλαίσιο της σύμβασης προβλέπεται να υλοποιηθούν:

  • Κατασκευή βάσης οδοστρωσίας στα σημεία όπου ο δρόμος παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές.
  • Καθαρισμός και διαμόρφωση τάφρου.
  • Ασφαλτόστρωση και αποκατάσταση φθορών του οδοστρώματος όπως λακκούβες, τρύπες, τομές κ.λπ.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που έχει ήδη υπογραφεί με τον Δήμο Καστοριάς.

Το ποσό της σύμβασης εκτέλεσης του έργου είναι 256.139,17 € με ΦΠΑ, θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕ 541) της Π.Ε. Καστοριάς και η προθεσμία περάτωσης υπολογίζεται στους έξι (6) μήνες.

Η Περιφερειακή Αρχή υλοποιεί έργα που ήταν πάγια αιτήματα των πολιτών της τοπικής κοινωνίας και εκκρεμούσαν εδώ και χρόνια, τα οποία βελτιώνουν τις οδικές υποδομές, μεγιστοποιούν την ασφάλεια των χρηστών και  αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας.

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.