Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή κόμβου στην συμβολή Κύκνων – Μ. Αλεξάνδρου

13/10/2022

Δημοπρατήθηκε η μελέτη του Πνευματικού Κέντρου Καστοριάς, με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου
Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει η κατασκευή του κόμβου στη συμβολή των Λεωφόρων Κύκνων και Μεγάλου Αλεξάνδρου, μετά τη σύμβαση που υπέγραψαν σήμερα ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, και ο ανάδοχος του έργου.
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 370.000 ευρώ και περιλαμβάνει κατασκευή κόμβου, πεζοδρομίων με ράμπες για ΑμεΑ, νησίδων και τοποθέτηση σήμανσης για την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών, με στόχο τη λειτουργική αναβάθμιση της διασταύρωσης, αλλά και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.
Ένα βήμα πιο κοντά προς την κατασκευή του είναι και το Πνευματικό Κέντρο της Καστοριάς, καθώς μετά την εκπόνηση της μελέτης που είναι πλέον σε διαδικασία δημοπράτησης με διεθνή διαγωνισμό και προϋπολογισμό 580.645,16 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%), θα ακολουθήσει η κατασκευή του έργου για το οποίο υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 3.750.000 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, η πράξη περιλαμβάνει την ανέγερση Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Αίθουσας Εκδηλώσεων – Διαλέξεων και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο σημείο του πρώην Πνευματικού Κέντρου της Καστοριάς και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. με Υποέργο 1 την εκπόνηση της μελέτης και Υποέργο 2 την κατασκευή του κτιρίου, συνολικού προϋπολογισμού 4.470.000 ευρώ.
«Τα έργα του Δήμου Καστοριάς ένα προς ένα παίρνουν σάρκα και οστά προκειμένου να παραδοθούν στους δημότες μας. Ήδη, σε εξέλιξη έχουμε 12 μεγάλα έργα που είναι μόνο η αρχή μπροστά σε αυτά που βρίσκονται στα …σκαριά, τα οποία είτε έχουν δημοπρατηθεί είτε έχουν ενταχθεί στα τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα» δήλωσε κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης του κόμβου ο κ. Κορεντσίδης.

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.