Ζήσης Τζηκαλάγιας: “Αμυδρά χαμόγελα αισιοδοξίας από την συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης”

30/11/2022

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση τον φετινό χειμώνα επιδεινώνεται από το αυξημένο ενεργειακό κόστος. Αυτό οδηγεί στο κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων, γεγονός που έφερε στην Αθήνα τους Προέδρους του Επιμελητηρίου κ. Μπάμπη Καραταγλίδη, του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βαγγέλη Πανταζή, του Συλλόγου Καφεστίασης κ. Άγγελο Γεωργιάδη και της Ένωσης Λογιστών κ. Βασιλική Παπακωνσταντίνου.
Δημιουργήσαμε κοινό μέτωπο αγώνα και διεκδίκησης μαζί με τον συνάδελφό μου Βουλευτή Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη. Μαζί του οι παραγωγικοί φορείς της Φλώρινας. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου εκπροσώπησε τα Γρεβενά και έτσι τα προβλήματα τέθηκαν από κοινού για τους τρεις νομούς μας.
Ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης, πολύ καλός γνώστης της Δυτικής Μακεδονίας, έδειξε πλήρη κατανόηση για την κρισιμότητα της κατάστασης. Άμεσα αποφάσισε την σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη την προσεχή Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου με την συμμετοχή των Υπουργών κ.κ Σταϊκούρα, Σκυλακάκη, Σκρέκα, Σκέρτσο. Θεωρούμε σίγουρο πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εξαντλήσει τα δημοσιονομικά περιθώρια για να στηρίξει όσο μπορεί και να κρατήσει όρθιες τις περίπου 5000 δοκιμαζόμενες πολύ μικρές, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις των τριών Νομών.
Από το Γραφείο Τύπου.

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.