Ζήσης Τζηκαλάγιας: Υπερπροσπάθειες και συνεχείς συσκέψεις για να στηρίξουμε τους αγρότες μας

13/10/2022

  • Νέα σύσκεψη υπό τον υπερδραστήριο και αποτελεσματικό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά. Κύριο θέμα τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης. Η Περιφέρειά μας, μαζί με της Ηπείρου, χάριν της μεθοδικής δουλειάς του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κ. Λάμπρου Χατζηζήση, μόνες σε όλη την Ελλάδα, είναι έτοιμη και ο Υπουργός προχωρεί αποφασιστικά.

  • Επιπρόσθετα προχωρεί η νομοθετική ρύθμιση για την εκταμίευση των 60 εκ.€ για την ενίσχυση των λιπασμάτων των γεωργών. Για την ενίσχυση των 89 εκ.€ των ζωοτροφών των κτηνοτρόφων αναμένεται η έγκριση από την Ε.Ε.
  • Άδραξα την ευκαιρία να ζητήσω ενημέρωση για τους μηλοπαραγωγούς. Όσοι υπέστησαν ζημιές από το χαλάζι θα αποζημιωθούν με γρήγορες διαδικασίες από τον ΕΛΓΑ. Σήμερα κλιμάκιο από την Κοζάνη υπό την Διευθύντρια Κα Κατόγλου, κατόπιν προσκλήσεώς μου, μαζί με συνεργάτες μου επισκέφθηκαν και κατέγραψαν τις καταστροφές στην Κορησό, Λιθιά και Βασιλειάδα. Για όσους δεν έχουν ζημιές, αλλά δεν μπορούν να διαθέσουν στις αγορές τα προϊόντα τους, τους διαβεβαιώνω πως θα βοηθηθούν εξαντλώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια.
Ζήσης Τζηκαλάγιας

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.