Γρηγόρης Χάτσιος: “Νέος υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Καστοριάς”

27/01/2023

Εγκατάσταση νέου υπερσύγχρονου Αξονικού Τομογράφου χαμηλής δόσης ακτινοβολίας με 80 ανεξάρτητες σειρές ανιχνευτών (τομών) του κατασκευαστικού οίκου CANON Medical Systems Ιαπωνίας (πρώην TOSHIBA). Ο καινούργιος αξονικός τομογράφος έχει το μεγαλύτερο άνοιγμα διαμέτρου της αγοράς (78 εκατοστά) ώστε να διευκολύνει τους ασθενείς που αισθάνονται άβολα λόγω κλειστοφοβίας και είναι ταχύτατος. Τέλος ενσωματώνει δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης για όσο το δυνατόν χαμηλή δόση ακτινοβολίας στην καλύτερη δυνατή ποιότητα απεικόνισης.
Στο σύστημα περιλαμβάνεται ειδικό λογισμικό καταγραφής δόσης μοντέλο “DoseMonitor” του κατασκευαστικού οίκου PHS Technologies Group, LLC (υποκατάστημα της PACS Health, LLC).
Είναι πλατφόρμα καταγραφής και εξαγωγής στατιστικών αποτελεσμάτων σχετικά με την χρησιμοποιούμενη, από τον αξονικό τομογράφο, δόση (dose management tool). Το DoseMonitor προσφέρει ευέλικτες στατιστικές αναφορές και επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε δεδομένα δόσης ανά συσκευή, εγκατάσταση, τεχνολόγο, γιατρό, διαδικασία και ανά ασθενή. Το λογισμικό αυτό εγκαθίσταται, για πρώτη φορά σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα.
Η προμήθεια αξίας 365.800 € συγχρηματοδοτήθηκε μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της 3ης ΥΠΕ.

Κάνε κλικ εδώ για να γίνεται συνδρομητής.